កន្ទួត ជាប្រភេទផ្លែឈើម្យ៉ាង ដែលប្រជាជនយើងចូលចិត្តដាំ ហើយដែលវាមានរស់ជាតិជូរ ឬជូរអែមដែលយើងអាចទទួលទានជាមួយអំបិលម្ទេសបាន។ ប្រិយមិត្តទាំងអស់ប្រហែលជា មិនដែលចាប់អារម្មណ៍ពីគុណប្រយោជន៍របស់កន្ទួតដែលវាមានសារប្រយោជន៍តាំងពី សម្បក ផ្លែ ឫស និងស្លឹកមកដល់សុខភាពផងដែរ។
ខាងក្រោមនេះយើងសូមលើយកពីគុណប្រយោជន៍របស់វានីមួយៗមកបង្ហាញជូនដូច ខាងក្រោម៖
– ស្លឹកកន្ទួត: ស្លឹកកន្ទួតអាចព្យាបាល ជំងឺគ្រុនក្ដៅ, ស្ងោរងូតព្យាបាលចែងថ្ងៃ, ហើយក៏អាចព្យាបាលឈាមតាមអញ្ចាញធ្មេញយ៉ាង មានប្រសិទ្ធភាព។
– ផ្លែកន្ទូត: ជាប្រភេទថ្នាំត្រជាក់ ហើយក៏អាចព្យាបាលជំងឺក្អកបានផងដែរ។
– សំបក និង ដើមកន្ទួត: អាចជួយព្យាបាល បូស, អុចស្វាយ, របួសចេញឈាម, រមាស់, ឈឺធ្មេញ, ឈឺភ្នែក, រលាកត្រចៀកមានខ្ទុះ ,ក្អកមានស្លេស្ម៍, ស្ងោរងូតសំរាប់ព្យាបាលចែងថ្ងៃ ។
– ឫស និង សំបកកន្ទួតៈ វាមានជាតិពុលដូច្នេះវាអាចព្យាបាលបានតែរោគសើរស្បែកតែប៉ុណ្ណោះ៕
************************
Source:http://everyday.com.kh/article/43377.html