កន្ទួត ជា​ប្រភេទ​ផ្លែឈើ​ម្យ៉ាង ដែល​ប្រជាជន​យើង​ចូលចិត្ត​ដាំ ហើយ​ដែល​វា​មាន​រស់ជាតិ​ជូរ ឬ​ជូរអែម​ដែល​យើង​អាច​ទទួលទាន​ជាមួយ​អំបិលម្ទេស​បាន​។ ប្រិយមិត្ត​ទាំងអស់​ប្រហែលជា មិនដែល​ចាប់អារម្មណ៍​ពី​គុណប្រយោជន៍​របស់​កន្ទួត​ដែល​វា​មាន​សារប្រយោជន៍​តាំងពី សម្បក ផ្លែ ឫស និង​ស្លឹក​មកដល់​សុខភាព​ផងដែរ​។​

​ខាងក្រោម​នេះ​យើង​សូម​លើ​យក​ពី​គុណប្រយោជន៍​របស់​វា​នីមួយៗ​មក​បង្ហាញជូន​ដូច ខាងក្រោម​៖

– ស្លឹក​កន្ទួត​: ស្លឹក​កន្ទួត​អាច​ព្យាបាល ជំងឺ​គ្រុនក្ដៅ​, ស្ងោរ​ងូត​ព្យាបាល​ចែងថ្ងៃ​, ហើយក៏​អាច​ព្យាបាល​ឈាម​តាម​អញ្ចាញធ្មេញ​យ៉ាង   មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​

– ផ្លែ​ក​ន្ទូ​ត​: ជា​ប្រភេទ​ថ្នាំ​ត្រជាក់ ហើយក៏​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​ក្អក​បាន​ផងដែរ​។​

– សំបក និង ដើម​កន្ទួត​: អាចជួយ​ព្យាបាល បូស​, អុច​ស្វាយ​, របួស​ចេញឈាម​, រមាស់​, ឈឺធ្មេញ​, ឈឺភ្នែក​, រលាក​ត្រចៀក​មាន​ខ្ទុះ    ,​ក្អកមាន​ស្លេស្ម៍​, ស្ងោរ​ងូត​សំរាប់​ព្យាបាល​ចែងថ្ងៃ ។​

– ឫស និង សំបក​ក​ន្ទួ​តៈ វា​មាន​ជាតិពុល​ដូច្នេះ​វា​អាច​ព្យាបាល​បានតែ​រោគ​សើរ​ស្បែក​តែប៉ុណ្ណោះ​៕
                                                              
                                                 ************************
                                    Source:http://everyday.com.kh/article/43377.html


Khmer Boxing Welcome!!


Flag Counter



Popular Posts